OPERA AD LIB

Rollerna

Produktionen

Foton

Pressrelease

Biljetter

Kristinaladan

Medlemmar

Länkar

 

Turandotter - vacker och skrämmande 

Föreställningar 28,  30 augusti samt 4,  6  september kl 20:00

Kristinaladan, Norra Djurgården, Fiskartorpsvägen 97

 

  

När stockholm är som vackrast ger opera ad lib sin version av Puccinis Turandot - på en höskulle i en 1600-talslada. Svenskare än så kan det inte bli.

Opera ad lib tar sig an operavärldens heliga ko; i rustik och hödoftande miljö skapas nya och oväntade vinklingar. Turandot - en opera som egentligen kräver maxiformat har här lyckligt komprimerats till kammaropera.

 

Opera ad lib har med sin Turandotter tagit fasta på den persiska myt där Turan står för det främmande, det nya landet. Lik en moder Svea står Turandotter i grann folkdräkt och stänger laduporten för flyktingströmmen. Hon har utvecklats till tyrann, inkapslad i sin egen rädsla styr hon med

grymhet sitt rike.

Regissören Märit Bergvall vill lyfta fram den främlingsrädsla som finns mitt ibland oss, och kanske väcka debatt; vilken grymhet kan rädslan leda till? Finns det paralleller mellan Turandotters orimliga gåtor och de krav vi ställer på flyktingar? Vad händer om vi går för långt?

 

Turandot är Puccinis oavslutade opera med en musik som skär rakt igenom själen. Liksom Turandotter inte kan värja sig för kärleken, kan inte vi värja oss för Puccinis musik. Opera ad lib visar att allt är möjligt; En av operavärldens till formatet största operor spelas här av fem personer på en höskulle... 

 

Medverkande:

Calaf                       Raymond Björling

Turandotter             Ilona Autio

Liu                          Cecilia Larsson

Berättaren               Lasse Leffler

En röst                    Märit Bergvall

 

  

 
© COPYRIGHT 2001 ALL RIGHTS RESERVED YOURDOMAIN.COM

www.operaadlib.se

 

OPERA AD LIB